Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Herdenkingsmunt voor jarig Vrijheidsbeeld

EdelCollectiesUSADollarHet 125-jarig bestaan van het Amerikaanse Vrijheidsbeeld gaat ook voor muntenverzamelaars niet onopgemerkt voorbij. Ter gelegenheid van het jubileum is een zilveren herdenkingsmunt geslagen met een doorsnede van bijna 4 centimeter. De kwaliteit is zoals van de Verenigde Staten mag worden verwacht: puur zilver.

Het Vrijheidsbeeld is ongetwijfeld het meest beroemde symbool van de Verenigde Staten. Daarom is dit 125 jaar jonge monument al eerder op diverse munten afgebeeld. Dat heeft de nationale Munt van de VS er echter – terecht – niet van weerhouden om het jubileum van het Vrijheidsbeeld aan te grijpen voor een nieuwe, en nu wel heel bijzondere uitgave.

Het gaat om een munt met een doorsnede van maar liefst 3,81 centimeter, waarop het Vrijheidsbeeld aan twee kanten is afgebeeld. Het zilvergehalte van de munt is 900/1000. De officiële prijs voor de munt in de hoogste proof kwaliteit bedraagt € 59,90. Via Edel Collecties (www.edelcollecties.com) is de herdenkingsmunt tijdelijk te koop voor de speciale actieprijs van € 39,90. De munt gaat bij aankoop vergezeld van het certificaat van echtheid.

(bron: zilver-info.be)

terug >>

Munten