Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Unieke zilveren bevrijdingsmunt

De bevrijding van Nederland aan het eind van de Tweede Wereldoorlog wordt met steeds meer overtuiging herdacht. Daarom heeft postzegel- en munthandel Edel Collecties de speciale, massief zilveren herdenkingsmunt in de aanbieding. Op de munt staan de vlaggen van de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië, en de tekst ‘Welkom aan onze bevrijders’.

De zilveren herdenkingsmunt verbeeldt datgene waaraan in Nederland veel waarde wordt gehecht: aan de ene zijde het Nederlandse wapen, aan de andere kant geallieerde soldaten in een tank op de Dam in Amsterdam. Naast ‘Welkom aan onze bevrijders’ maken de teksten ‘Koninkrijk der Nederlanden’ en ‘5 mei 1945’ de munt compleet. Om dit alles optimaal in beeld te brengen, heeft de herdenkingsmunt een diameter van maar liefst 4 centimeter.

Met een zilvergehalte van 999/1000 in proof-uitvoering is de zilveren herdenkingspunt van het hoogst denkbare kwaliteitsniveau. Gekoppeld aan de beperkte oplage van slechts 2500 stuks, is daarom sprake van een heus collector's item, dat ook vanwege het thema door de bezitters ervan gekoesterd zal worden.

De unieke munt heeft een verkoopwaarde van € 59,90. Tijdens een speciale actieperiode biedt Edel Collecties de schitterende munt aan voor de lage kennismakingsprijs van € 29,00. Bij iedere munt wordt het certificaat van echtheid verstrekt. Meer informatie is te vinden op www.edelcollecties.nl.

(bron: Edel Collecties)

Bericht

terug >>

Munten