Waar kan ik postzegels kopen?

Als (beginnend) postzegel verzamelaar is het eerste wat je moet doen heel simpel: postzegels bemachtigen! Er zijn vele geschikte manieren en plaatsen om aan postzegels te komen. Hieronder een aantal voorbeelden daarvan:

- Postzegelhandelaar via de post

Een makkelijke en snelle manier aan postzegels te komen is via postzegelhandel op afstand. Het voordeel van deze handelaren is dat ze aanzienlijk lagere prijzen hanteren omdat de kosten van een winkel ontbreken. Daarnaast krijgt u nog extra zegels die bij het verzenden van de pakketten zelf worden gebruikt, een leuke bonus elke keer.

Via brieven en folders wordt u op de hoogte gehouden van de nieuwste aanbiedingen. Het is mogelijk om zowel losse pakketten als abonnementen te kopen. De keuze tussen de prijsklassen, onderwerpen en type zegels is zeer groot. Dit is namelijk geheel afgestemd op uw wensen als verzamelaar. Elke maand een nieuw postzegelpakket voor je collectie op de deurmat om heerlijk te postzegelen..

Bekende voorbeelden van betrouwbare bedrijven die dit verzorgen zijn Edel Collecties (http://www.edelcollecties.nl) en Postnl Collectclub.. Verder vindt u in Nederland betrouwbare bedrijven via de NVPH. In Belgiƫ kunt u adressen zoeken via B.B.K.P.H. - C.P.B.N.T.P

- Post die u thuis ontvangt

Dagelijks worden er vele brieven, folders en postkaarten bezorgd op elk adres. Op deze poststukken zitten vaak een of meerdere postzegels. Het enige wat u hoeft te doen is deze afscheuren en eventueel afweken voor gratis aanvullingen op uw verzameling! Dit is een veelgebruikte en goedkope manier om uw verzamelingen aan te vullen met mooie en recente postzegels.

- Bekenden en vrienden

Ook bekenden en vrienden ontvangen dagelijks post. U kunt vragen aan hen om de enveloppen te bewaren om zo postzegels uit de hele wereld bij elkaar te krijgen.

- Postzegelclubs

Via de vele postzegelclubs is het mogelijk om eenvoudig in contact te komen met mede verzamelaars. Hier kan worden geruild, gepraat en simpelweg worden gelachen! Op speciale avonden is het mogelijk informatie te krijgen over bepaalde uitgiften en uw verzameling uit te breiden. Ook kan u hier uitstekend geadviseerd worden over uw verzameling en alles daaromheen door medeverzamelaars. Via internet en de TNT Collect zijn er vele mogelijkheden om deze clubs op te zoeken en lid te worden.

- Postzegelbeurzen & shows

Op postzegelbeurzen en shows ziet u behalve ontzettend veel postzegels van verschillende landen en onderwerpen ook veel medeverzamelaars. Meestal worden de beurzen gehouden in grote steden (bijv. Stamp Passion en Hertogpost in Den Bosch en Antverpia in Antwerpen) en zijn er handelaren uit de hele wereld aanwezig gedurende een aantal dagen. Een absolute aanrader voor elke postzegelverzamelaar!

- Postkantoor

Bij het lokale postkantoor is het mogelijk diverse nieuwe uitgiften te verkrijgen.

- Postzegelwinkel

Wellicht is er een postzegelwinkel bij u in de buurt. Wip eens gezellig aan! Het is altijd leuker dan u in eerste instantie zult denken.

Uiteraard zal u via deze wegen regelmatig dubbele zegels tegenkomen. Dit vormt echter geen enkel probleem! Zo kan u ruilen met mede-verzamelaars en houdt het eerder genoemde Edel Collecties regelmatig grote inruilacties.

Nadat u de postzegels gekocht heeft is het belangrijk om ze goed en mooi te bewaren en te weten wat daarvoor nodig is. Dit leest u in een volgende artikel!

<< terug

Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Munten