VERBODEN POSTZEGELS HEPBURN GEVEILDverbodenpostzegelshepburngeveild

Tien postzegels met de afbeelding van filmster Audrey Hepburn hebben op een veiling in Berlijn 430.000 euro opgebracht. De postzegels hadden nooit mogen worden uitgegeven.

De postzegels hadden eigenlijk jaren geleden al vernietigd moeten zijn, omdat de Deutsche Post geen rechten had om de foto's te vermenigvuldigen. Er waren intussen al veertien miljoen postzegels gedrukt met een afbeelding van Hepburn in haar meest bekende rol als Holly Golightly in 'Breakfast at Tiffany's'.

De zoon van Hepburn, Sean Ferrer, weigerde de rechten te verlenen. "In het origineel had ze het pootje van een zonnebril tussen haar lippen, maar dat hadden ze vervangen door de sigarettenhouder", zei Ferrer tegen persbureau AP. Ferrer stelde voor de oorspronkelijke foto of een andere te nemen, maar de Deutsche Post liet de zegels vernietigen. Eén vel kwam in het archief van de Deutsche Post terecht en één in het postmuseum. Maar het is uiteindelijk het velletje dat Ferrer nog had zaterdag 16 oktober 2010 onder de hamer gegaan.

Bron: ANP, RTL, Trouw

<< terug

Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Munten