Gesigneerde ruimtevaartenveloppen onder de hamer

Binnenkort gaan drie bijzondere eerstedag-enveloppen onder de hamer: ze zijn voorzien van postzegels, stempels en handtekeningen van Russische kosmonauten. De liefhebbers van Vostock 3, Voskhod 1 en de eerste vrouw in ruimte kunnen dan ook hun hart ophalen tijdens een bijzondere postzegelveiling in Jenkintown (Philadelphia, VS).

Het vermaarde veilinghuis Earl Apfelbaum houdt op 30 maart een grote postzegel- en enveloppenveiling. Tussen de vele topstukken springt de ‘spacemail’ daarbij in het oog. Zo is er een eerstdag-envelop met een postzegel van de Russische kosmonaut Andriyan Nikolayev. De ongeadresseerde envelop is daarnaast voorzien van de symbolen van de Vostock 3 en de handtekening van de kosmonaut.

Eveneens ongeadresseerd is de eerstedag-envelop met postzegels én handtekeningen van de kosmonauten Komarov, Focktisov en Yegorov, die bekendheid verwierven met de Voskhod 1-missie. Ten slotte – maar zeker niet het minste veilingstuk – is er de geadresseerde envelop met postzegels van de eerste ruimtevlucht van een vrouw. Cosmonaute Valentine Tereskhova staat zelf niet afgebeeld, maar haar handtekening ontbreekt niet. De postzegels laten de symbolen van de ruimtemissie zijn.

(bron: www.paulfrasercollectibles.com)

terug >>

Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Munten