Van idee naar postzegel: het proces van de Amerikaanse postzegels…

De Postmaster General (PMG) besliste voor lange tijd wat er op de Amerikaanse postzegels werd afgebeeld. Dit kwam ten einde toen het Congres de wetgeving over de te kiezen onderwerpen begon te passeren. In 1957 richtte de PMG een adviserend comité op om inzicht te krijgen in de ideeën van verzamelaars en andere betrokkenen.

Het ‘Citizen’s Stamp Advisory Committee’ (Burgerlijk Adviesorgaan voor het postzegelbeleid) bestaat uit 12 tot 15 leden. Deze zijn aangesteld door de PMG en behandelen jaarlijks zo’n 50.000 ideeën van het Amerikaanse publiek. Het comité beveelt jaarlijks zo’n 35 nieuwe onderwerpen voor herdenkingszegels aan aan de PMG. De PMG maakt de uiteindelijke beslissing. Om alle voorstellen zo consistent en eerlijk mogelijk te behandelen zijn er standaarden voor de ontwerpen om in aanmerking te komen. Een voorbeeld van een regel is het feit dat er geen levende personen op postzegels mogen worden afgebeeld, met uitzondering van voormalige presidenten. Een persoon kan pas herdacht worden op een postzegel vanaf minimaal 10 jaar na zijn of haar dood. Dit leid ertoe dat de verdiensten van deze persoon is een passend historisch perspectief kunnen worden gezien. Uitzonderingen zijn er voor voormalige presidenten die geëerd worden op de eerste verjaardag na hun dood.

item5Nadat het onderwerp is gekozen stelt het comité een artiest aan om het project op zich te nemen. De artiest begint dan gelijk met ontwerpen. De ontwerpen worden vervolgens gepresenteerd aan het comité voor feedback. Het comité beveelt de ontwerpen vervolgens aan aan de PMG. Deze maakt vervolgens de uiteindelijke beslissing. Als het definitieve ontwerp is geselecteerd worden de postzegels geprint door het Graveer & Print Bureau of een externe partij. Na het printen worden de zegels geperforeerd en geïnspecteerd op gebreken. De voltooide zegel wordt hierna verzonden naar post kantoren en vastgehouden tot de datum van uitgifte. Na de uitgifte komen de postzegels in de landelijke verkoop in alle postkantoren.

Mits u geïnteresseerd bent in het ontwerpen van postzegels kunt u de volgende site bezoeken voor meer informatie: http://www.usps.com/communications/organization/csac.htm

 

 

 

<< terug

Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Munten