Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

De Vincent van Gogh postzegelverzameling van Edel Collecties

De interessante postzegelcollectie over Vincent van Gogh wordt exclusief gedistribueerd door Edel Collecties, die betrouwbaar de aanvullingen op de collectie verzorgt, De Edel Collecties postzegelcollectie laat de meesterwerken van Van Gogh, die leefde tijdens de regeerperiode van Koning Willem III (van 1849 tot en met 1890), op een schitterende manier zien. De Edel Collecties Van Gogh postzegelverzameling laat de meesterlijke kunstwerken van Vincent van Gogh tot hun volle recht komen. Van Gogh de moderne kunstenaar die zijn tijd ver vooruit was en een turbulente en bewogen leven leidde, wordt met de Edel Collecties postzegelverzameling op de juiste manier geƫerd.

Van Gogh werd in 1853 in het Brabantse dorp Zundert geboren en reisde op jonge leeftijd al veel door Nederland en Europa. In 1885 maakte hij in Nuenen het beroemde schilderij 'De aardappeleters', een somber portret van een boerenfamilie. Het jaar daarop ging hij naar Parijs. Zijn broer Theo, die daar kunsthandelaar was, liet hem schilderijen en tekeningen zien van de impressionisten, schilders die verfijnder omgingen met licht en kleur dan hij gewend was. Ook raakte Vincent onder de indruk van Japanse prenten. In 1888 huurde hij een atelier in Zuid-Frankrijk: het 'Gele Huis' in Arles. De talrijke meesterwerken van Van Gogh, waaronder die uit Arles, zijn opgenomen in de exclusieve Edel Collecties postzegelverzameling. Aan zijn zus Wil schreef hij dat de uitbundige natuur van het Zuiden vroeg om een nieuwe manier van schilderen: 'Absoluut kleurig: hemelsblauw, roze, oranje, vermiljoen, hoog geel, heldergroen, helder-wijnrood, violet'. Hij maakte landschappen en, omdat hij geen geld had voor een model, veel zelfportretten. Beroemd zijn natuurlijk de Zonnebloemen van Van Gogh, die ook in de mooie Edel Collecties postzegelverzameling zijn opgenomen.

De Franse kunstenaar Paul Gauguin kwam bij hem logeren, maar de beide schilders kregen ruzie. Van Gogh raakte zo in de war dat hij Gauguin bedreigde met een scheermes; even later sneed Van Gogh, per ongeluk of expres, een stuk van zijn eigen linkeroor af. Van Gogh kreeg steeds meer last van zenuwziekte, hij liet zich een tijd opnemen in een psychiatrische inrichting, waar hij beroemde schilderijen maakte van cipressen en de sterrennacht. Op 27 juli 1890 liep hij een korenveld in en schoot zichzelf in de borst. Hij overleed twee dagen later.

 

Voor meer informatie over de kunstenaar Vincent van Gogh: Van Gogh Museum

Van Gogh postzegels

Edel Collecties

<< terug

 

 

 

<< terug

internationalpostagestamps

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Muntenheader