Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Munten

Duitsland: speciale Moeder Teresa-postzegel

Het Duitse ministerie van Financiën geeft voor de 100e geboortedag van Moeder Teresa een speciale postzegel uit. De zegel met een waarde van 70 cent is vanaf augustus 2010 verkrijgbaar.

item4Op 26 augustus is het 100 jaar geleden dat Moeder Teresa als Agnes Gonxha Bojaxhiu in het Macedonische Skopje werd geboren. Op haar 18e trad zij in bij de zusters van Loreto, die haar als lerares naar het Indiase Calcutta stuurden. In 1948 verliet ze de orde om zich aan de zorg voor de allerarmsten in de miljoenenstad te wijden. Ze richtte daartoe de Missionarissen van de Naastenliefde op.

Moeder Teresa kreeg voor haar werk, dat zich naar alle continenten uitbreidde, talrijke onderscheidingen, onder meer de Nobelprijs voor de Vrede in 1979.
Moeder Teresa stierf op 5 september 1997 op 87-jarige leeftijd in Calcutta.

 

Bron Katholiek Weekblad

Moeder Teresa werd in 1910 geboren in Skopje en groeide op in een prominent Albanees-Turks katholiek gezin. In 1928 ging ze werken voor de Orde van de zusters van Loreto in Letnice. Door de orde werd ze naar Calcutta in India gezonden om lerares te worden. Zij koos daar de naam 'Moeder Teresa' in verwijzing naar Teresia van Lisieux. In Calcutta zette zij een wereldwijd bekend werk onder armen op, dat zij tot kort voor haar dood leidde. Ze stichtte de orde van de Missionarissen van Naastenliefde, een religieuze orde voor zusters in Calcutta. In 1979 ontving zij voor haar werk de Nobelprijs voor de Vrede. In 2003 werd Moeder Teresa zalig verklaard door paus Johannes Paulus II. Zij zou in 1998, een jaar na haar dood, een vrouw (Monica Besra) van tuberculose en kanker genezen hebben toen deze een foto van Moeder Teresa tegen haar borst hield.

 

<< terug

Edel Collecties voor postzegels en munten

De mooiste verzamelingen vindt u bij Edel Collecties.

www.edelcollecties.com