Achtergrond: de unieke collectie van Hiroyuki Kanai

item4Eigenlijk zou iedere filatelist hem moeten kennen: de Japanner Hiroyuki Kanai, misschien wel de meest bekende postzegelverzamelaar uit de wereldgeschiedenis. Inmiddels is het alweer bijna 20 jaar geleden dat hij zijn unieke collectie na zestig jaar verzamelen verkocht. Hij werd er multimiljonair door.

Al toen hij 5 was, begon Kanai met het verzamelen van postzegels. Maar alleen daardoor of door zijn unieke collectie werd hij geen beroemdheid. Wél omdat hij de oprichter was van twee filatelistenverenigingen op Japanse universiteiten, en omdat hij veelgelezen boeken over het onderwerp schreef. Bovendien is hij al jaren directeur van het beroemde postzegelmuseum in Kobe geweest.

Na zestig jaar besloot Kanai in 1993 om zijn zorgvuldig en kwalitatief zeer hoogwaardige collectie in Zürich te laten veilen. De vele miljoenen die hem dat opleverde, bezorgden hem ook wereldroem. Een paar hoogtepunten: de Penny Orange verwisselde van eigenaar voor ruim 1 miljoen dollar en de Two Penny Blue bracht 1,15 miljoen dollar op. Maar het item5absolute topstuk was een envelop die via Engeland naar Bordeaux werd verzonden en waarop via stempels de exacte route van de reis staat aangegeven. De opbrengst van 3,8 miljoen dollar zorgt ervoor dat dit nog altijd het duurste verzamelobject in de internationale filateliewereld is.

(bron: stamps)

item6 

terug >>

Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Munten