Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

 

Muntmeester Stephan Satijn

Stephan Satijn is aangesteld als Muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Op 10 oktober 2017 onthult de Koninklijke Nederlandse Munt het nieuwe muntmeesterteken.

 

De symboliek achter het nieuwe Muntmeesterteken

Stephan Satijn heeft als muntmeesterteken gekozen voor de Sint Servaasbrug uit zijn geboortestad Maastricht. De brug symboliseert enerzijds de rol van Muntmeester als bruggenbouwer en anderzijds de verbinding tussen privaat en publiek. Net als de Koninklijke Nederlandse Munt kent Maastricht een rijke historie. In 1992 kwam hier de Europese Monetaire Unie (EMU) tot stand en werd de basis gelegd voor de fysieke invoering van de euro op 1 januari 2002.

 

Speciaal assortiment

Om het nieuwe muntmeesterteken te introduceren brengt de Koninklijke Nederlandse Munt een speciaal assortiment uit. U ontvangt hierover zeer binnenkort een nieuwsbrief met daarin informatie over de verschillende uitgiften. Vanaf donderdag 19 oktober worden deze uitgiften online aangeboden via knm.nl.

 

Wat is een muntmeesterteken

Iedere muntmeester heeft een eigen muntmeesterteken. Het muntmeesterteken is een persoonlijk signatuur op munten en penningen. Vanaf vandaag zal het nieuwe muntmeesterteken op alle Nederlandse euromunten worden geslagen van de Koninklijke Nederlandse Munt.  

MuntmeestertekenSatijnKoninklijke Nederlandse Munt KNM

<< terug

internationalpostagestamps

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Muntenheader