item6

Carice van Houten staat op een postzegel waarop een speelfilm van 1 seconde wordt vertoond. De korte film is geregisseerd door Anton Corbijn. TNT Post brengt met de postzegel een ode aan het Nederlands Film Festival.

Voor deze postzegel is gebruik gemaakt van de lenticulair-technologie. Bij deze techniek worden 30 verschillende plaatjes op één oppervlak geplaatst. Dit levert een filmpje op van 30 beeldjes. De film wordt 'afgespeeld' door de postzegel te kantelen. In totaal schoot Anton Corbijn 120 frames. Hiervan gebruikte hij er 30 voor de uiteindelijke film. De film kreeg de titel: Kleinste Kortste Film en is de kortste volledige speelfilm die ooit is gemaakt.

Deze speciale lenticulaire postzegel is een unieke samenwerking tussen het reclamebureau Kesselskramer, Anton Corbijn en Carice van Houten en beeldt op speelse wijze de verhouding tussen regisseur en actrice uit. De postzegel is een hommage aan de Nederlandse film, het Nederlandse landschap en refereert aan een Kinderpostzegel uit 1951.

De postzegels zijn verkrijgbaar vanaf 29 september 2010, tevens zal op deze datum het filmpje in première gaan, dit in aanwezigheid van Corbijn en Van Houten. De oplage van de Filmpostzegel is 350.000 stuks. De postzegels zijn, zolang de voorraad trekt, verkrijgbaar bij de Collect Club in Groningen en bij de reguliere verkooppunten.

 

Bron: Nederlands Film Festival

 

<< terug

Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Munten