Birdpex 2010 in Antwerpen item4

Na vier jaar wachten ging het Walhalla voor ‘vogelfilatelisten’ weer open. Van 9 tot en met 12 april werd namelijk in Antwerpen de zesde editie van de Birdpex gehouden. Deze internationale filatelistische tentoonstelling rond het thema ‘vogels’ vindt één keer in de vier jaar plaats.

De Birdpex 2010 werd gecombineerd met de internationale FEPA en nationale Belgische tentoonstelling Antverpia 2010. Plaats van handeling was de Antwerp Expo. Birdpex staat open voor iedere ‘vogelfilatelist’, zonder dat een voorkwalificatie nodig is. De klassen zijn thematische filatelie, maximafilie, open klasse, postgeschiedenis, traditionele filatelie en één kader (ook jeugd). De onlosmakelijk aan Birdpex verbonden bijeenkomst van de Motivgruppe Ornithologie heeft – naast de tentoonstelling – ook excursies in natuurgebieden op het programma staan.

Eerdere edities van Birdpex werden gehouden in Christchurch (Nieuw-Zeeland, 1990), Rosenheim (Duitsland, 1994), Londen (Groot-Brittannië, 1998), Leek (Nederland, 2002) en Norresundby (Denemarken, 2006). Meer informatie is te vinden op de officiële website van Birdpex: www.birdpex.be

(bron: Antverpia2010)

terug >>

Nieuws en informatie over postzegels en munten verzamelen

informatiepostzegelsverzamelen

| Home | Informatie over postzegels | Informatie over munten |

Munten